dijous, 26 de maig del 2016

LITERATURA DIGITAL II: Hiperficció i Hipermèdia (2ª part)



Buscant literatura digital per la xarxa, he trobat un altre exemple d’hipermèdia que m’ha resultat interessant: 


- Golpe de gracia, (2006) de Jaime Alejandro Rodríguez. Aquesta obra reforça el caràcter interactiu de les obres hipermèdia perquè inclou el videojoc, els blogs, documents wiki, etc., a part del que ja és característic en hipermèdia (sons, imatges, etc.). La narrativa depèn del format digital i de la disposició hipertextual de l’obra. La història de ficció s’entén força bé mentre naveguem per ella. Dins d’aquesta obra hipermèdia hi trobem una novel.la afegida, concretament a la sala de lectura on fins i tot la podem “imprimir”. Aquesta novel.la és independent a la narrativa digital tot i que la complementa. Aquesta obra, en relació a les anteriors exposades al meu blog, presenta un increment d’espais dedicats a l’escriptura tot dins un mateix marc discursiu combinant multimèdia, novel.la, videojoc, etc. Us recomano endinsar-vos per aquesta obra.   
 



Continuem navegant pels enllaços de literatura digital que el Professor Joan Campàs ens ha facilitat.

Cada cop més, les tecnologies ens permeten noves experiències literàries per les quals la narrativa està més inclinada a l’espectacle, al videojoc o al cine, deixant de banda el format propi de la literatura que fins ara coneixíem.

La literatura digital passa també a les sales dels museus, en un format d’obres interactives i d'instal·lacions audiovisuals que conviden als visitants a entrar en contacte amb els textos, imatges i sons que en formen part(veure l’entrada de 13/04/2016 d’aquest blog, “Paraules pixelades”). Podem trobar doncs lletres que ballen dins una pantalla, en interactuar amb el visitant que les observa. El visitant camina d’un costat a l’altre de la pantalla i les lletres el van seguint fins que el visitant es queda quiet i les lletres ressegueixen la seva silueta. 

http://collection.eliterature.org/2/works/nadeau_stillstanding.htmlhttps://vimeo.com/130690760




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada