dilluns, 11 d’abril del 2016

Els inicis de l'hipertext.

Podríem dir que l'hipertext és una tecnologia de la informació amb la característica principal de tenir capacitat per a emular l'organització associativa de la memòria humana. 
 
Els seus fonaments històrics els trobem de mans de V. Bush, l'any 1945, qui va iniciar la reflexió amb el sistema d'emmagatzematge de dades Memex, de Ted Nelson, qui l'any 1965 va crear i popularitzar la paraula hipertext com "escriptura no seqüencial amb enllaços controlats pel lector", i Engelbart, qui va posar de manifest els primers programaris hipertextuals als Estats Units, coincidint amb els experiments de combinatòria literària i generació automàtica de textos a Europa.


Ted Nelson
Douglas Engelbart
Vannevar Bush
El pas del text a l'hipertext va suposar la creació d'una xarxa informàtica de documents relacionats entre ells mitjançant enllaços activables. Això havia de permetre l'accés instantani a la totalitat de coneixements en el món en format digital, com va ser la creació del projecte Xanadú de Nelson.

-Campàs, J. Escriptures Hipertextuals. Aprendre a llegir i escriure a la Galàxia d'Internet. Material docent UOC. Barcelona 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada